Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 1023

На Близнюківщині триває укладення договорів про співробітництво територіальних громад

 

     З метою вдосконалення та розвитку місцевих ініціатив з питань охорони довкілля, заохочення громади до проведення робіт з благоустрою населених пунктів та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ на територіях населених пунктів та їх околицях,  заручившись підтримкою депутатського корпусу, 20 червня Алісівський сільський голова Сергій Постніков та Новонадеждинський сільський голова Ігор Цяпка підписали Договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту «Наш край – наша гордість».

      В рамках договору про співробітництво громад передбачається впровадження системного підходу до упорядкування та благоустрою  населених пунктів Алісівської та Новонадеждинської сільських рад Близнюківського району.

      В рамках Договору про співробітництво громад, задля  утримання у належному стані вулиць, доріг місцевого значення, кладовищ, парків, стадіонів, дитячих майданчиків тощо передбачається придбання спеціальної техніки та обладнання (тракторів МТЗ в комплекті з причепами та лопатами-відвалами для розчищення доріг від снігу; косарки роторної та косарки-кущоріза, подрібнювача деревини, а також навантажувача фронтального).

      Для цього планується виділення 260 тис. грн. з бюджетів місцевих рад. Загальний бюджет проекту складе 2 млн.грн.

      Наразі триває підготовка проекту для участі в конкурсному відборі проектів та програм регіонального розвитку, з метою залучення додатково 1,74 млн. грн. з Державного фонду регіонального розвитку.



« повернутися до списку новин