Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 902

У районі проведена ХV сесія Близнюківської районної ради VІІ скликання

Депутати Близнюківської районної ради схвалили основні напрямки економічного і соціального розвитку Близнюківщини на 2017 рік.

 

    Перед початком пленарного засідання ХV сесії, яке відбулося 16 березня, депутати районної ради заслухали начальника відділу поліції (с. Близнюки) Лозівського ВП Головного управління Національної поліції в Харківській області майора поліції  Едуарда Острого, який проінформував депутатів районної ради  про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського  порядку на території Близнюківського району в 2016 році.

      Розпочавши свою роботу з підбиття підсумків року, що минув, депутати взяли до відома та схвалили звіт голови районної державної адміністрації Анатолія Калашника про виконання «Програми економічного і соціального розвитку Близнюківського району на 2016 рік» та делегованих районною радою повноважень.

      В продовження попереднього питання, депутати підвели підсумки попереднього бюджетного року, затвердивши звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік. Рішенням депутатського корпусу затверджено зведений звіт  по доходах в сумі  138989,9 тис. грн. і видатках в сумі  132304,1 тис. грн., в тому числі по загальному фонду: доходи  в  сумі  127253,0 тис. грн.  і   видатки  в  сумі  120703,4 тис. грн. з перевищенням  доходів над видатками в сумі  6549,6 тис. грн.; по спеціальному фонду: доходи  в сумі 11736,9 тис. грн., видатки в сумі 11600,7 тис. грн., з перевищенням доходів над видатками в сумі 136,2 тис. грн.

     З метою належного функціонування закладів освіти, культури та охорони здоров’я, в 2017 році депутати внесли зміни до районного бюджету на поточний рік.

      Зокрема, збільшено видатки районного бюджету за рахунок вільних залишків коштів загального фонду районного бюджету на загальну суму 5217,7 тис. грн., затверджені міжбюджетні трансферти, надані до районного бюджету селищною та сільськими радами, спрямовані на діяльність закладів освіти, культури та охорони здоров’я, які функціонують на територіях відповідних рад.

    В ході своєї роботи депутати затвердили низку районних програм, в тому числі і Програму економічного і соціального розвитку Близнюківського району на 2017 рік, розроблену структурними підрозділами районної державної адміністрації.

     Враховуючи незадовільний стан доріг загального користування, розташованих на території району, депутати схвалили текст Звернення депутатів до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та до виконуючого обов’язки Голови Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака щодо капітального ремонту відрізку  автомобільної дороги обласного значення довжиною 6 (шість) кілометрів від станції Дубове до кордону з Барвінківським районом Харківської області та Олександрівським районом Донецької області в напрямку Лозова – Велика Камишеваха через Близнюки. 

     Не менш актуальне (болюче) питання для нашого району – збереження полезахисних лісових смуг та лісових насаджень (загальною площею близько 1023 га), так як останнім часом в районі не контрольованим (браконьєрським) методом знищується велика кількість лісових насаджень для різних потреб населення.

      Використання лісових ресурсів та здійснення інших заходів на лісових ділянках можливе тільки після надання цих ділянок у користування лісокористувачу, який в установленому порядку отримає затверджені матеріали лісовпорядкування та проект організації та розвитку лісового господарства. Відтак  Звернення депутатів Близнюківської районної ради Харківської області до начальника Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Оберемка Є.А. щодо оформлення документів для отримання права користування землями лісогосподарського призначення.

      З метою недопущення в подальшому знищення лісових насаджень, депутати створили Робочу групу по протидії незаконній вирубці лісів та лісосмуг на території Близнюківського району Харківської області, до складу якої ввійшли представники  районної ради та райдержадміністрації, правоохоронних органів, Відділу Держземагентства у Близнюківському районі та Близнюківсько-Лозівського лісництва.

     Під час пленарного засідання депутатським корпусом затверджено технічні документації з грошової нормативної оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення  та ухвалено низку рішень щодо управління майном, яке належить до спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району та знаходиться на праві оперативного управління в бюджетних установах та комунальних закладах охорони здоров’я району.

 



« повернутися до списку новин