Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 786

В рамках співробітництва Софіївська, Квітнева та Олексіївська громади Близнюківщини

розпочали процедуру утворення спільного комунального підприємства

     Задля вдосконалення та розвитку місцевих ініціатив з питань благоустрою  населених пунктів, підвищення рівня безпосередньої участі громади у розв’язанні проблем охорони довкілля, наразі триває співпраця громад Близнюківщини з дотриманням вимог Закону України «Про співробітництво територіальних громад». 
     В зв’язку з відсутністю полігону твердих побутових відходів, спеціальної техніки для вивезення сміття, майданчиків для збору сміття, контейнерів, відсутність організації, яка б виконувала ці роботи, на території населених пунктів Софіївської, Квітневої та Олексіївської сільських рад не на належному рівні виконуються роботи по благоустрою. 
     Заручившись підтримкою виконавчих комітетів, депутатського корпусу та громад, 31 липня 2017 року Софіївський сільський голова Наталія Матвієнко, Квітневий сільський голова Людмила Голуб та Олексіївський сільський голова Олена Кірієнко підписали Договір про співробітництво територіальних громад у формі створення спільного комунального підприємства «Добробут».  
     Власне, саме це підприємство з наступного року і буде виконавцем робіт з благоустрою населених пунктів, що передбачено проектом «Створення комплексної системи благоустрою населених пунктів в Близнюківському районі Харківської області».   Договір про співробітництво у формі реалізації даного проекту укладений між Софіївською, Квітневою та Олексіївською сільськими радами ще в квітні цього року.
      Залучення коштів з державного та місцевого бюджетів на придбання упродовж 2018-2020 років спеціальної техніки для новоствореного комунального підприємства, як передбачено проектом, надасть дієвий імпульс до розвитку громад, навчить вирішувати проблеми громад разом, спільними зусиллями.
     Діяльність спільного комунального підприємства з постійно діючими робочими місцями надасть можливість громаді підвищити якість послуг у сфері благоустрою та дорожньо - транспортного господарства на території  16 населених пунктів Софіївської, Квітневої та Олексіївської сільських рад загальною площею близько 600 км2 - покращити екологічний стан навколишнього природного середовища; забезпечити належний санітарний стан сіл та прилеглих територій; знизити кількість несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів; забезпечити безпеку транспортного руху вулицями населених пунктів.
      Як наслідок - будуть створені умови по забезпеченню прав членів громади на безпечні та комфортні умови проживання. 



« повернутися до списку новин