Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 969

Відбулося пленарне засідання XVII позачергової сесії районної ради VII скликання

Депутати районної ради визначали свою позицію

     Головною причиною скликання 9 червня поточного року 17-ої позачергової сесії районної ради була необхідність розглянути бюджетні питання, пов’язані з додатковим фінансуванням району з обласного бюджету на суму 1мільйон 406 тисяч гривень, забезпечення гарантованих виплат громадянам коштів з бюджету.

     В ході підготовки сесії додатково були розглянуті питання, що є невідкладними та потребують негайного вирішення, які попередньо планувалися для розгляду на черговій сесії районної ради 21 червня 2017 року.

    В роботі сесії прийняли участь голова Близнюківської районної державної адміністрації Калашник Анатолій Федорович та його заступники, депутат Харківської обласної ради Савченко Федір Миколайович, заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури радник юстиції Науменко Валерій Віталійович; начальник Близнюківського відділу поліції Лозівського ВП ГУНП України в Харківській області майор поліції Острий Едуард Борисович; співробітник Лозівського міжрайонного відділу Управління Служби безпеки України в Харківській області Уткін Олексій Сергійович.

      Перед початком пленарного засідання голова районної ради Бреус В.В. та голова районної державної адміністрації Калашник А.Ф. представили активу району Конюк Яну Валеріївну - новопризначеного  начальника Лозівської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області.

  За традицією також привітали з днем народження депутатів районної ради Салютіну Кіру та Савченка Миколу, а також Верхньосамарського сільського голову Сіру Ірину, які вони відзначили в міжсесійний період  відповідно 22, 23 та 27 травня. Також відзначили грамотою районної державної адміністрації та районної ради працівників ТОВ «НОВЕ ЖИТТЯ ІНФОРМ ПЛЮС» з нагоди Дня журналіста України, що відзначалося 6 червня.

   Відповідно до діючого законодавства України, голова Близнюківської районної виборчої комісії Дробишев О.П. ознайомив депутатів районної ради з Постановою Близнюківської районної виборчої комісії від 08 червня 2017 року № 40 «Про заміщення депутата Покас Н.М. в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Близнюківського району Харківської області», відповідно до якої  зареєстровано та визнано  повноваження депутата Близнюківської районної ради VІІ скликання Копелюк Тетяни Анатоліївни, наступної за черговістю у багатомандатному виборчому окрузі за виборчим списком  Близнюківської районної в Харківській області організації партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА «СОЛІДАРНІСТЬ».

      Депутати районної ради розглянули та прийняли зміни до районних програм, а саме:  Комплексної Програми соціального захисту населення Близнюківського району на 2016-2020 роки,  Програми забезпечення пожежної безпеки в Близнюківському районі на 2016-2019 роки та  Програми фінансової підтримки Близнюківського районного спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» на 2016-2017 роки, затвердили Програму  розвитку малого та середнього підприємництва в Близнюківському районі на 2017-2020 роки, Положення про відшкодування коштів за надані пільги з послуг зв’язку та встановлення квартирних телефонів та Положення про відшкодування витрат за безкоштовне перевезення пільгових категорій населення громадянам Близнюківського району, внесли зміни до рішення Близнюківської районної ради від 06 грудня 2013 року № 485-VI  «Про затвердження Переліку закладів культури базової мережі  Близнюківського району», що стосуються зміни назви Радгоспівських на Вишневі бібліотеку-філію та сільський клуб.

   Наступне питання внесення змін до рішення районної ради від 15 грудня 2016 року № 307-VІI  “Про районний бюджет на 2017 рік” та додатків до нього стосувалося затвердження внутрішніх змін в бюджеті,  прийняття субвенцій від сільських та селищної ради, які надані для організації та утримання  в загальноосвітніх школах району спортивних гуртків, дитячої спортивно-юнацької школи, будинків культури і клубів, придбання твердопаливного котла для Берестівської школи.

   Обласний бюджет надав цільову субвенцію району на загальну суму                 1 мільйон 406 тисяч гривень, які будуть направлені на   реконструкцію системи опалення будівлі Близнюківської районної бібліотеки,  на санаторно-курортне лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до  1-ї категорії, на проведення санаторно-курортного лікування інвалідів загального захворювання, інвалідів з дитинства, ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» у санаторно-курортних закладах місцевої кліматичної зони,  для співфінасування міні-проектів - переможців обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у 2017 році.

   Чергові три питання стосувалися визнання та відзначення особистих заслуг наших земляків. Так, кращим вчителем 20162017 навчального року визначена рішенням депутатів районної ради Палагута Віра Володимирівна – вчитель  хімії Близнюківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

    Обдарованим і талановитим учням навчальних закладів Близнюківського району за підсумками 2016/2017 навчального року встановлена стипендія районної ради. Володарями стипендії стали  ГРИГОРЕНКО Анна Русланівна - учениця 9-А класу, ЗАКОРКО Катерина Костянтинівна - учениця 10-А класу,  КУРЯЧЕНКО Дарія Володимирівна -  учениця 10-А класу Близнюківської загальноосвітньої школи I-III ступенів, ПУЧКОВА Анна Володимирівна - учениці 9 класу Самійлівської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів, ТАТАРЕНКО Інна Геннадіївна - учениця 10 класу Новонадеждинської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області.

   За поданням Близнюківського районного комітету Товариства сприяння обороні Україні депутати районної ради за вагомий внесок у розвиток Близнюківського району, піднесення його авторитету як на обласному, державному, так і на міжнародному рівнях, на знак великої поваги прийняли рішення присвоїти звання «Почесний громадянин Близнюківського району» ЄГОРОВУ Валерію Борисовичу – тренеру по волейболу Близнюківської дитячо-юнацької спортивної школи.

   Також депутати районної ради розглянули низку питань, що стосуються управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району.

   За наслідками розгляду питань черги денної «Різне» депутати районної ради звернули увагу на залучення громадськості та підприємців для підготовки і реалізації районної Програми розвитку малого та середнього підприємництва в Близнюківському районі, перерозподілу спільного майна, яке попередньо надавалося за рахунок благодійності підприємств та окремих громадян.

    Схваливши активність та небайдужість  депутатів районної ради до проблем району, підвівши підсумки у своїх промовах голови районної державної адміністрації   Калашника А.Ф. та голови районної ради Бреуса В.В., сесія районної ради під звуки Гімну України завершила свою роботу.

   



« повернутися до списку новин