Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 967

На Близнюківщині укладено перший договір про співробітництво територіальних громад

     Нові вимоги часу потребують нестандартних підходів до вирішення проблемних питань місцевого значення, підвищення рівня безпосередньої участі населення у їх розв’язанні. Відтак, формується  громадська свідомість членів територіальної громади щодо активної співпраці на користь всієї громади.

   Підтвердженням цього є те, що  13 квітня, представляючи інтереси територіальних  громад, заручившись підтримкою депутатського корпусу, Софіївський сільський голова Наталія Матвієнко, Квітневий сільський голова Людмила Голуб та Олексіївський сільський голова Олена Кірієнко підписали Договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту «Створення комплексної системи благоустрою населених пунктів в Близнюківському районі Харківської області».

      Відтепер, завдяки реалізації даного проекту, для 2,5 тис. мешканців сімнадцяти населених пунктів трьох сільських рад, вирішуватиметься суттєва проблема щодо відсутності можливості утримувати населені пункти в належному санітарному стані через відсутність спеціальної техніки.

     З метою вдосконалення та розвитку місцевих ініціатив з питань охорони та благоустрою довкілля на території громад, підвищення рівня безпосередньої участі населення у розв’язанні проблем охорони довкілля, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ на територіях населених пунктів та їх околицях, обкошування узбіч доріг, утримання доріг місцевого значення в зимовий період, заохочення громади до проведення робіт з благоустрою, озеленення й утримання у належному стані дворів, вулиць, кладовищ, парків, стадіонів, дитячих майданчиків, в рамках договору про співробітництво громад передбачається придбання спеціальної техніки та обладнання (двох тракторів ЮМЗ в комплекті з причепами та лопатами-відвалами для розчищення доріг від снігу; косарки роторної та косарки-кущоріза, подрібнювача деревини, а також екскаватора – навантажувача та автомобіля ГАЗ 3221 для здійснення підвозу робітників).

      Для цього планується акумулювати понад 300 тис. грн. з бюджетів місцевих рад. Загальний бюджет проекту складе 3,3 млн.грн.

      Наразі триває підготовка проекту для участі в конкурсному відборі проектів та програм регіонального розвитку, з метою залучення додатково 2,175 млн. грн. з Державного фонду регіонального розвитку.

      В рамках співробітництва територіальних громад Софіївської, Квітневої та Олексіївської сільських рад, в подальшому планується створення спільного комунального підприємства, яке і буде здійснюватися роботи з благоустрою територій населених пунктів цих сільських рад.



« повернутися до списку новин