Близнюкiвська районна рада

22 серпня відбулося пленарне засідання 12 сесії Близнюківської районної ради

Переглядів: 847

Із засідання ХІІ позачергової сесії Близнюківської районної ради VII скликання

22 серпня відбулося пленарне засідання 12 сесії Близнюківської районної ради VII скликання.

      В роботі пленарного засідання взяли участь Народний депутат України,  голова депутатської фракції Політичної партії «Об’єднання «САМОПОМІЧ», член комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олег Березюк, Народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку Роман Семенуха та депутати Харківської обласної ради  Федір Савченко, Сергій Щербань та Віталій Бушковський.

     Розпочавши свою роботу з внесення змін до черги денної пленарного засідання, депутати внесли зміни як до низки районних програм, що стосуються відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, так і до програм, які передбачають діяльність районних комунальних підприємств: уже ліквідованого РКП «Трудовий архів у Близнюківському районі, об’єднаний із селищною та сільськими радами району» та нині діючого БРСКП «ГОСПОДАР», до повноважень якого віднині віднесені і повноваження щодо надання громадянам архівних довідок.

      В ході засідання депутати заслухали та взяли до відома звіт директора Близнюківського районного  спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» Колоска С.В. про діяльність Близнюківського районного  спеціалізованого комунального підприємства «ГОСПОДАР» за період з 19 квітня  по 19 серпня 2016 року.

     В зв’язку з переходом на контрактну форму роботи з керівниками комунальних підприємств, засновниками яких є районна рада, депутати прийняли рішення «Про попередження директора комунальної установи «Близнюківський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Пужайчереди С.Б. про зміну істотних умов праці» з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України,

       Традиційно, депутати внесли зміни і до районного бюджету на поточний рік. Зокрема, врахувавши пропозиції районної державної адміністрації, депутати здійснили розподіл коштів, отриманих за рахунок перевиконання доходної частини загального фонду районного бюджету за підсумками виконання 7-ми місяців 2016 року в сумі 458,6 тис.грн., а саме: відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської РДА в сумі 410,1 тис. грн., в тому числі на виконання рішення господарського суду щодо стягнення заборгованості за 2015 рік по природному газу 356,8 тис.грн., співфінансування з місцевого бюджету на будівництво модульної котельні Добровільської загальноосвітньої школи 23,2 тис.грн., оплата за технічне обслуговування газових котелень 17,0 тис.грн., придбання лічильника для Садовської ЗОШ І-ІІІ ст.; відділу  економічного розвитку і торгівлі Близнюківської районної державної адміністрації в сумі 12.8 тис.грн., дані кошти спрямовано КП «Близнюківська центральна районна лікарня», в тому числі на медикаменти та медичні вироби для проведення медичного огляду призовників осіннього призову на військову службу 9,0 тис.грн.; управлінню соціального захисту населення Близнюківської РДА на виконання заходів районної «Комплексної Програми соціального захисту населення Близнюківського району на 2016-2020 роки» в сумі 35,7 тис.грн., а саме на санаторно-курортне лікування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 2 категорії 30,0 тис.грн. та фінансову підтримку Близнюківської районної організації ветеранів 5,7 тис.грн.

        Крім того, депутати затвердили інші субвенції, надані селищною та сільськими радами району та затвердили внутрішні зміни згідно клопотань відділу культури і туризму Близнюківської районної державної адміністрації, Близнюківської районної ради, відділу освіти, молоді та спорту Близнюківської райдержадміністрації. Також, з метою забезпечення своєчасної виплати заробітної плати в серпні місяці та оплату за спожиті енергоносії по дошкільних закладах освіти та сільських закладах культури, затвердити перерозподіл іншої субвенції.

      На вимогу часу, депутати  прийняли низку рішень щодо управління майном, що належить до спільної власності територіальних громад району: «Про передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селища Близнюківського району Харківської області комплексу будівель Семенівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області в комунальну власність територіальних громад Семенівської сільської ради»; «Про прийняття у спільну власність територіальних громад сіл, селища Близнюківського району енциклопедичних словників «Харківщина» із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області» та інші.

      Насамкінець, депутати прийняли пакет рішень щодо затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, які знаходяться на території Близнюківського району.



« повернутися до списку новин