Близнюкiвська районна рада

.

Переглядів: 781

Картинки по запросу безкоштовні ліки 2017

   

Члени постійної комісії районної ради сказали «ТАК».

 

   19 квітня поточного 2017 року відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності.

  Головуюча на засіданні комісії Ляпкало Олена Вікторівна – заступник голови комісії запропонувала на розгляд два дуже важливі питання:

    1. Про затвердження Розподілу обсягу субвенції з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в 2017 році;

    2. Про розгляд клопотань.

  Присутні члени постійної комісії одноголосно затвердили чергу денну засідання.

     В ході розгляду  першого питання черги денної засідання Олена Вікторівна проінформувала про розпорядження голови Харківської державної адміністрації від 12 квітня 2017 року №166 «Про розподіл субвенції з державного бюджету», яким затверджено Розподіл обсягу субвенції для Близнюківського району на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань у 2017 році в сумі 228770 гривень. За рахунок  даної субвенції будуть  оплачуватися рецепти на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

   Члени комісії активно та зацікавлено обговорили дане питання.

   На підняті питання членами комісії Агаєвим Арсланом Абдулвагабовичем щодо потреб  в коштах для хворих району на 2017 рік; аналізу фінансування та виконання Програми забезпечення безкоштовними ліками жителів району в минулі роки; гарантій держави відшкодувати кошти бізнесовим аптекарським структурам, які видадуть ліки авансом, без отримання коштів та Тищенко Оленою Миколаївною – щодо процедури і термінів забезпечення фінансування з обласного бюджету; верховенства рішення майбутньої сесії районної ради відповідь та роз’яснення надали голова районної ради Володимир Вікторович Бреус, начальник фінансового управління районної державної адміністрації Світлана Анатоліївна Скупченко, начальник відділу економічного розвитку районної державної адміністрації Світлана Андріївна Бондаренко.

   - Відповідно,  субвенція влаштувала б жителів району в розмірі як 500 тисяч гривень, так і 1 мільйон гривень. Але, відповідно до розпорядження очільника Харківської обласної державної адміністрації сума складає на 2017 рік саме 228770 гривень. В ході виконання Програми забезпечення ліками ця сума можлива до змін в бік її збільшення. На сьогоднішній день виділені лише ліміти на фінансування.

    - Відповідно до інформації керівника головного розпорядника даних коштів – відділу економічного розвитку райдержадміністрації на даний час виписано вже 917 рецептів, більше ніж 300 яких отоварені ліками безкоштовно.

   - Особливість дій голови районної державної адміністрації та депутатів районної ради полягає в тому, що видання відповідного розпорядження голови райдержадміністрації про прийняття та затвердження розподілу субвенції можливе лише після відповідного позитивного рішення постійної комісії районної ради з питань економіки, бюджету та фінансової діяльності.

  Укладання та підписання  договорів на поставку ліків буде проведено лише після того, коли кошти надійдуть в район, так як відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2017 року №152 для здійснення відпуску вказаних вище лікарських засобів суб’єкти господарювання звертаються до розпорядників бюджетних коштів із заявою про укладання договору про відшкодування вартості лікарських засобів.

   Крім того, після прийняття сьогодні позитивного рішення комісії та підписання головою районної державної адміністрації відповідного розпорядження, протягом 2-х тижнів буде розроблена Програма, яка буде затверджена на засіданні сесії районної ради.

    Член комісії Фурман Андрій Володимирович в ході обговорення також надав свої пропозиції.

     Рішення членів комісії було одностайним – затвердити Розподіл субвенції з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в 2017 році та винести дане питання на розгляд сесії районної ради.

 

     Не менш важливим було наступне питання черги денної засідання комісії – розгляд звернення Спиці В.А. – матері дитини – інваліда Добровільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів щодо внесення змін в рішення позачергової сесії районної ради від 06 січня 2017 року №328-VІІ та забезпечити в школах безкоштовне харчування дітей-інвалідів в 2017 році.

    За інформацією головуючої на засіданні комісії Олени Ляпкало в перелік категорій учнів, які мають право на безкоштовне харчування на поточний рік за рішенням сесії були додатково внесені діти – постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи та   діти учасників бойових дій АТО.

   В минулому році такими пільгами користувалися і діти-інваліди.

   Голова районної ради Володимир Бреус надав інформацію щодо контингенту дітей-інвалідів тих шкіл, які зараз не харчуються.

   Як запропонувала член комісії Олена Тищенко, готуючи проект рішення сесії районної ради, необхідно передбачити кошти на дітей-інвалідів всіх шкіл району.

   Рішення комісії прийняте одноголосно - винести на розгляд сесії районної ради питання  змін до рішення позачергової сесії Близнюківської районної ради від 06 січня 2017 року №328-VІІ та рекомендувати депутатам районної ради доповнити категорією «діти-інваліди» перелік дітей загальноосвітніх шкіл району, які харчуються безкоштовно. 



« повернутися до списку новин