Близнюкiвська районна рада

Формування та затвердження місцевих бюджетів на 2017 рік

Переглядів: 713

       Про основні аспекти формування Державного бюджету України та місцевих бюджетів на 2017 рік учасників наради, яка відбулася 11 листопада за участі голови Харківської обласної ради Сергія Чернова, голови районної ради Володимира Бреуса, голови районної державної адміністрації Анатолія Калашника, селищного та сільських голів, ознайомила радник з фінансових і бюджетних питань Президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Галина Пронькіна.

      Доповідач зазначила, що нещодавно були внесені чергові зміни до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», відповідно до яких розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року становитиме 3200 гривень.

     Відповідно до змін, внесених до Бюджетного кодексу України, у 2017 році збільшено обсяг освітньої та медичної субвенції.

     Однією з новацій бюджетного законодавства є те, що за рахунок освітньої субвенції в 2017 році буде виплачуватися лише заробітна плата педагогічним працівникам. Оплату праці технічним працівникам закладів освіти планується здійснювати з місцевих бюджетів. Водночас на  місцеві органи влади покладено функції утримання будівель бюджетних установ (включно із оплатою за енергоносії). Такий крок, як очікують, сприятиме вищій зацікавленості місцевих громад до інвестицій в енергоефективність.

    Крім медичної та освітньої субвенції, місцеві бюджети (крім міських бюджетів міст обласного значення) отримуватимуть і додаткову дотацію, яка спрямовуватиметься на утримання технічного персоналу в закладах освіти та на оплату комунальних послуг в медичних установах.

    Також Галина Степанівна звернула увагу селищного та сільських голів на те, що в 2017 році триватиме дія пункту 20 Розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України, відповідно до якого передбачено можливість фінансування видатків на утримання закладів дошкільної освіти, сільських, селищних будинків культури, клубів, інших клубних закладів та бібліотек в містах районного значення, селищах та селах за рахунок міжбюджетних трансфертів з районного бюджету бюджетам місцевого самоврядування. При цьому, як і в минулому році, міжбюджетні трансферти надаватимуться за зверненням селищної чи сільської ради.

     Проаналізувавши показники бюджету району, Галина Пронькіна зазначила, що в Близнюківському районі відсутня заборгованість з виплати заробітної плати та оплати за спожиті енергоносії.  



« повернутися до списку новин